Menu Close

Kihívások

Készítsétek el bármilyen technikával a családi címereteket

Készítsetek gyógynövényhatározót! Gyűjtsetek legalább 8-10 féle gyógynövényt, préseljétek ki, majd ragasszátok fel egy kartonra, írjátok mellé a megnevezését és azt, hogy mire javallott a növény.

Másszatok fára Cseperkével! Válasszátok ki azt a családtagot, aki a legügyesebb ebben és uzsgyi fel a fára! Ki jut magasabbra ti vagy Cseperke?

Térjetek be néhányszor a Muffinom kuckóba és kérjetek ott egy-egy Cseperedős kávét, hogy felpörgessen a családi kihívásokhoz! Figyelem, fontos hogy Cseperedős kávét kérjetek! Gyűjtsetek 3 ilyen kávés poharat, fotózzátok le és küldjétek el nekünk!

Hallottatok már Márton Áron püspökről? Keressetek fel egy emlékművet, teret vagy utcát amit róla neveztek el!! Készítsetek egy fotót Cseperkéről a szobornál, plakettnél,utcatáblánál.

A Pogányhavas Kistérség által szerkesztett mobilapplikációban- www.csiknaturetrails.ro- találtok sok környékbeli, családbarát túraútvonalat, melyet gyalog, illetve biciklivel is végig lehet járni. Ezekből válasszatok ki egyet, melyet közösen végigkerekeztek, vagy túráztok a családdal. Készítsetek 4 fotót a túráról, kapjátok lencsevégre a legszebb helyeket, a legjobb pillanatokat. Ha nem elérhetőek számotokra ezek az útvonalak, akkor választhattok a saját lakhelyetekhez közeli célpontot, turistaösvényt is!

Útközben akár Cseperkével is találkozhattok valahol ez erdő mélyén, mező szélén, patak partján. Örökítsétek meg a találkozást és küldjétek el a fotót!

Készítsetek cuki kutyás, cicás, lovas vagy állatos fotót Cseperkével közösen!

Vegyetek lufit egy városi vagy vidéki kisüzletből és rajzoljátok rá a Cseperedős logót! Küldjetek nekünk fotót a pénztárgép szalagról és a lufiról!

Kihagyhatatlan móka lehengergőzni egy domboldalról. Készítsetek családi fotót nagy gurulásról!

Sétáljatok ki a rétre és fonjatok virágkoszorút. Készítsetek családi fotót Cseperkével együtt. Ne felejtsetek el Cseperkének se koszorút fonni!

Készítsetek közös fotót Cseperkével és egy hírességgel! ( előadóművész, zenész, színész, énekes, táncos stb.)

Készítsetek újrahasznosítható hulladékokból ruhakölteményt a család valamelyik tagjának. Öltöztessétek be Cseperkét is! Küldjetek fotókat !

Szólaltassátok meg egy templom orgonáját 25 pontért. Természetesen csak akkor, ha a kántor vagy templomi gondnok jelen van és megengedi! Küldjétek el nekünk az erről készült fotót!

Rajzolj Cseperedős logókat krétával településed 3 különböző pontján. Küldj fotókat a rajzokról!

Vásároljatok be műanyag csomagolás mentesen Cseperedős vászonszatyorral! Fotózzátok le mit és hogyan sikerült vásárolni csomagolásmentesen.

Mosolyogjatok (pozsonyi) kiflivel egy közös családi szelfin. (Beszerezhető a Bocskor pékség boltjaiban vagy bármely péksüteményes boltban)

Készítsetek közös fotót egy sportegyesülethez, -klubhoz leigazolt sportólóval!

Látogassatok el egy Mária kegyhelyre! Készítsetek ott egy családi fotót Cseperkével együtt, ezt küldjétek el nekünk!

Van Cseperedők Családi Fesztiválos pólótok? Bújjatok bele és készítsetek közös fotót Cseperkével!

Legyetek résen és járjatok nyitott szemmel, mert találkozhattok még Cseperedős pólóban sétálgató kedves önkéntes lányokkal. Egy velük és Cseperkével együtt készült fotó már 15 pontot ér.

Nemezeljetek bogarat, pillangót vagy csiga-bigát vagy magát Cseperkét! Fotózzátok le az elkészült alkotást!

Gyűjtsetek össze 5 drb Bocskor pékséges papírtasakot! Küldjetek fotót róluk!

Készítsetek el a Határátlépők családi társasjátékát– nyomtassátok, színezzetek, majd kertészkedjetek, azaz játszatok-. Ha kedvetek tartja otthon megtalálható dolgokból, alapanyagokból készítsetek saját társasjátékot! Küldjetek fotót az elkészült családi társasról és a nagy játszmáról!

Rakjátok ki kövekből, kavicsokból a családotokat. Ki is festhetitek az alkotást! Fotózzátok le a remekművet és küldjétek el nekünk!

Van borvíz forrás a környéketeken? Keressétek fel és töltsetek vizet a forrásnál! Fotozzátok le!

Hazaérve süssetek palacsintát a borvízből, tanítsátok meg a nagyobb gyerekeket feldobni a palacsintát sütés közben. Majd egyétek meg jóízűen a palacsintákat. Kínáljátok meg Cseperkét is! Küldjetek nekünk fotót a nagy sütésről és mutatványról!

Barkácsoljatok egy saját gyártmányú gurulós Mini-Eco Tiny House-t! Tervezzetek, méricskéljetek, vágjatok, fúrjatok, faragjatok, majd guruljatok!! Legalább egy családtagnak bele kell férnie a házikóba!

Kiránduljatok egyet! Menjetek ki családotok kedvenc helyére a természetben. Készítsetek egy panorámafotót és nevezzétek meg a helyet!

A szabadban található termésekből, kavicsokból, ágakból, növényekből, virágokból rakjátok ki a Cseperedők Családi Fesztivál logóját. Küldjétek el az erről készült fotót!

Fotózzatok minnél több zászlót a környéketeken! Küldjétek el ezeket nekünk egy kollázsban!

Készítsétek el kedvenc mesehősötöket otthon megtalálható alapanyagokból! ( hulladék, játék, termés, bármi)

Szoktatok horgászni? Próbáljátok ki Cseperkével is egy közeli vízparton! Küldjetek egy fotót a horgászatról.

Főzzétek meg közösen családotok kedvenc régi ételreceptjét! Avassátok be Cseperkét a titkos fortélyokba! Küldjetek fotót a családi főzésről!

Nyári estén igazán hangulatos tud lenni, ha tüzet raktok, körbe ülitek, daloltok- meséltek a táncoló lángok körül! Süthettek szalonnát, almát, mályvacukrot is. Ne feledkezzetek meg Cseperkéről sem, vegyétek be őt is a tűz körüli mókába. Küldjétek el a fotót amivel megörökítettétek ezt a remek estét!

Adjátok elő egy általatok választott kedvenc mese egyik jelenetét családi körben. Küldjetek nekünk fotót az előadás egyik jelenetérőll!

Látogassatok meg egy múzeumi tárlatot! Vigyétek magatokkal Cseperkét is. Küldjetek nekünk egy családi fotót, ami valamelyik tárlat megtekintése során készült!

Készítsetek egy fotót Cseperkéről egy zsindelytetős ház vagy egy székelykapu előtt.

A családi szekerezés is elmaradhatatlan része a Cseperedős kalandnak. Szerezzetek pontokat a szekeres kaland alkalmával készült családi fotóval.

Találkozzatok Cseperkével és barátaival egy családi fagyizáson! Figyeljétek az oldalt, jelezzük majd, hogy Cseperke épp merre jár! Örökítsétek meg a nagy találkozást!

Kutassatok fel régi családi tárgyakat, régiségeket. Készítsetek fotót a talált tárgyról!

Van 10 szaloncukorkás csomagolópapírotok vagy 5 drb írott tojásotok?? Kezdődjék a felderítés! Fotózzátok le őket Cseperkével együtt!

Készítsetek általatok kitalált recept alapján Cseperedős muffint! Ne felejtsétek el megkínálni vele Cseperkét is! Jó étvágyat mindenkinek!

Népviseletünket mutassuk meg a világnak, hisz minden öltése büszkeségünk. Kapjátok lencsvégre az egész családot népviseletben!

Jógázzatok együtt családi körben. Anyoga által javasolt családi jógapoziciókat e-mailben elküldtük. Minden pontosan kivitelezett pozició vagy játék 2 pontot ér. Összesen 10 pontot szerezhettek. Készítsetek fotókollázst a gyakorlatokról!