Menu Close

Gördülés

Jelöljtek ki egy 10 méteres utat! Helyezkedj el a pároddal szemben, majd feküdjetek hasra és fogjátok meg egymás karját a csuklók felett. Gördüljetek egyszerre és mérjétek le, hogy milyen gyorsan tudjátok együtt megtenni a kijelölt utat. (Ha nincs 10 méter távolság, akkor lehet navéta is.)

Alagút

Hárman álljatok egymás mellé, majd deszka pózba helyezzétek a kezeteket a talajra. Told a csípőd az ég felé nyújtott lábakkal és már kész is a lefelenéző kutya. Ez lesz az alagút. A negyedik ember kússzon át az alagút alatt háromszor, majd cseréljen helyet az első emberrel és ő is megismétli a feladatot, úgy a második és a harmadik ember is. Akkor van vége a feladatnak, mikor mind a négy ember végrehajtotta. Mérjétek meg a feladat összidejét!

Tavirózsa

Alakítsatok ki két fős csoportokat. Ülj a pároddal szembe, fogjátok meg egymás alkarját és érintsétek össze a talpatokat, majd az egyensúlyra vigyázva vegyétek fel a képen látható pozíciót. A legsikeresebb gyakorlatot fogjuk pontozni, amit a beküldött fotó figyelembe vételével fogunk kiválasztani.

Torta

Alakítsátok ki a tortát a következő lépésekben: Az alsó ember helyezkedjen el nyújtott ülésben, a felső neki háttal terpeszben, kezeit az ülő partner vállaira téve. Miközben az alsó ember felveszi a szükséges pozíciót (lábfejek csípőszéles terpeszben, lábak párhuzamosak, csuklók a vállak alatt, ujjak a lábak felé mutatnak, csípő kiemel), a felső óvatosan elhelyezi a lábait az ülő ember combjain kifelé néző lábfejekkel és vigyázva az egyensúlyra ő is kiemeli a csípőjét.

Százlábú

Minden résztvevő a teljes gyakorlat alatt Lefelenéző kutyában lépeget. A Százlábú kialakításához a családtagok egymás mögött elhelyezkednek és az egyensúlyt és a koordinációt megőrizve szinkronban lépkednek egy 10 méteres szakaszon. (A szakaszt az első ember kezdi és az utolsó fejezi be. Elképzelhető egy kanyar, ha nem áll rendelkezésre elég hely.) Várjuk az időeredményeket az értékeléshez!

Bohócok

A gyakorlat a talajról indul, nyújtott lábakkal, egymásnak háttal ülő pozícióból és összefont karokkal. Megőrizve a hát függőleges helyzetét, közös erővel próbáljatok meg minél hamarabb felállni megtartva a hátak közötti folyamatos érintkezést. Az alsó, középső és felső pozícióból várunk fotókat és két teljes gyakorlat (fel- le) összidejét.

Futószalag

A részvevők egy kivételével kialakítják a Futószalagot hason fekvésben, nyújtott és kiemel karokkal és lábakkal zártan elhelyezkedve egymás mellett. Az „utas” hason foglal helyet a „futószalagon” a résztvevők csípőmagasságában. Mikor mindenki a helyén van, egyszerre gördülve elindul a szalag és 5 méteren keresztül mozgásban marad, eljuttatva az „utast” az indulási pontból (lábujjkája érintse a talajt a szalag végénél) a célig (térde érintse a talajt a szalag előtt). Mérjük meg az időt! (Ajánlott résztvevők száma 5 fő.)

Napüdvözlet (összefüggő gyakorlatsor)​

- Állópozíció zárt lábakkal, kezek imatartásban,

- Állópozíció zárt lábakkal, kezek fej felett zárt tenyerekkel,

- Előrehajlás zárt, enyhén hajlított lábakkal, kezek a talajon vagy a lábszáron, has a combra simul,

- Előrehajlás zárt, egyenes lábakkal, törzs vízszintes és hosszú, kezek a combon,

- Kezek a talajon vállszélességben, lábak csípőszéles terpeszben hátralépnek deszka pózba,

- Leengedve a csípőt, testsúlyt tenyereken és lábfejen tartva elhelyezkedünk felfelenéző kutya pózban,

- Áthelyezve a testsúlyt a talpakra és a tenyerekre, kitolva a csípőt elhelyezkedünk lefelenéző kutya pózban.

- És végezd el a gyakorlatot fordított sorrendben is!